Президентът призова за мирно решение на конфликтите За България най-големият

...
 
Президентът призова за мирно решение на конфликтите За България най-големият
Коментари Харесай

Радев пред ООН: България категорично осъжда ядрените тестове на Северна Корея

  Президентът прикани за спокойно решение на споровете
За България най-големият приоритет е отбраната на външните граници на Европейския съюз. Това акцентира президентът Румен Радев пред Общото заседание на Организация на обединените нации. Радев означи, че България би трябвало да се оправи с аргументите за насилственото разселване и миграцията. По време на изявлението си президентът даде да се разбере, че що се отнася до миграцията страната ни ползва уравновесен метод, който включва съблюдаване на интернационалните филантропични правила и ефикасното запазване на границите.
Българският президент прикани за " вълна от дипломация за мир " и изясни, че България застава зад мирното решение на международните спорове, като тези в Сирия, Афганистан, Северна Африка и Украйна. Президентът прикани за общи старания в помощ на засегнатите от военни спорове, с цел да се върнат на пътя на устойчивото развиване. “Конфликтите в разнообразни елементи на света подкопават интернационалния мир и сигурност и фундаменталните полезности на човечеството. Изблиците на принуждение унищожават стопански системи, провокират огромно придвижване на бежанци и мигранти, предизвикват всеобщо разпространяване на заболявания, апетит и голямо човешко страдалчество. ”, сподели президентът.
По въпроса за Сирия президентът съобщи, че политически разговор под управлението на Организация на обединените нации е единственият вероятен метод за възстановяване на обстановката в Сирия.
“Друг източник на дълбоки опасения за моята страна е обстановката в Източна Украйна, която за жалост, остава извънредно нестабилна макар периодическите съглашения за прекъсване на огъня. Повтаряме нашия апел за безпрепятствено и цялостно използване на Споразуменията от Минск, които нямат жизнеспособна опция “, сподели още Радев
Пред международната общественост Радев жигосах продължаващите проби на ракети от Северна Корея и прикани Пхенян да спре нуклеарната си стратегия. България изрично осъжда нуклеарните проби на Северна Корея, които водят до ескалация на напрежението в района и подкопават мирния развой в света. Обявяваме са за спокойно, дипломатично и политическо решение на обстановката ”, сподели президентът.
Радев означи „ исторически значимото ” съглашение за иранската нуклеарна стратегия, като акцентира, че използването му е от изключителна значимост за световната сигурност. Документът беше нападнат от американския президент Доналд Тръмп.
Освен това България поддържа Парижкото съглашение за климата, както и за прецизен надзор и сигурност по границите.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР